fbpx

1. 2. De weg vooruit

Unieke toepassingen voor kunstenaars en muzikanten

De toekomst van U&I Software op de Macintosh Computer:
Zoals de meesten van jullie weten, heeft Apple de ondersteuning stopgezet voor oudere producten die gebouwd zijn voor de CARBON platformen [MacOS 9, MacOS X 10.0 tot en met MacOS 10.13, en een beetje van MacOS 10.14 (Mojave)].
 
Apple prijst deze overgang als gemakkelijk, maar dat is het niet. Erger nog, klanten is voorgehouden dat MacOS 10.15 (Catalina) slechts een eenvoudige update van MacOS is, maar dat is niet zo. Deze overgang is vergelijkbaar met de overgang van MacOS (alias Classic) naar NeXT OS (alias MacOS X), of de overgang van PowerPC processors naar Intel processors. In beide gevallen moest Eric zijn programma's herschrijven, maar in ieder geval waren Classic en Rosetta emulatie beschikbaar.
 
Er was enige discussie over het feit dat U&I het Apple Macintosh-platform zou laten vallen en in plaats daarvan alle toekomstige producten naar Windows 10 zou verplaatsen. Dit komt omdat Microsoft oudere toepassingen blijft ondersteunen en heeft toegezegd Windows 10 een stabiel platform voor ontwikkelaars te houden voor ten minste de komende tien jaar.
 
Het goede nieuws voor Mac-bezitters is dat Eric zeer loyaal is aan zijn Macintosh-klanten. Sommige mensen zijn hem al meer dan 20 jaar trouw, ondanks Apple's ingrijpende veranderingen (er zullen er nog meer volgen). Dus heeft hij toegezegd de huidige produktlijn te herbouwen voor het nieuwe Macintosh "Cocoa" platform. Het slechte nieuws is dat het in de loop der tijd duidelijk is geworden dat deze nieuwe programma's nieuwe producten zijn, en geen upgrades.
 
Hij heeft twee jaar aan de nieuwe ArtMatic applicaties gewerkt plus nog eens zeven maanden 7 dagen per week aan het overzetten naar Cocoa, en dat moet in de prijs tot uiting komen. U&I draait op een klein budget met de steun van vrijwilligers, dus weet alstublieft dat beslissingen als deze niet lichtvaardig worden genomen. Het zijn gewoon de kaarten die zijn uitgedeeld aan oudere ontwikkelaars. Het zal nog een jaar werk kosten om alle producten opnieuw te maken als nieuwe Cocoa applicaties, maar ze zullen er komen.
 
Meer details over de tijdlijn van het nieuwe CTX 1.0 productproject vindt u in mijn volgende blog.

Dank u voor al uw steun en wees veilig daarbuiten,

Kevin (en Eric)

nl_NLNederlands
%d bloggers vinden dit leuk: