fbpx

5. Geweldig CTX-nieuws!

Unieke toepassingen voor kunstenaars en muzikanten

UPDATE: ArtMatic CTX 1.1 (Designer, Voyager, Explorer) is vrijgegeven voor CTX 1.0 klanten accounts. Dit is een gratis upgrade. Als u uw software nog niet eerder heeft ge-upgrade, lees dan de Updates sectie van de Support pagina op deze site.

——————————————————————-

ArtMatic CTX 1.1 (Designer, Voyager, Explorer) build 3, en MetaSynth CTX 1.0 build 6 zijn getest onder Big Sur en werken. Oef, het was 6 weken lang nagelbijten, zenuwslopend gedonder, maar Eric heeft het voor elkaar. Magie. We hebben ook van een paar testers de bevestiging gekregen dat de programma's normaal draaien op de M1 Mac. Hoewel ik nog steeds diep teleurgesteld ben in de Apple Developer Support, heeft de Apple Rosetta 2 (Intel emulatie op ARM processoren) fantastisch werk geleverd! We gaan nu weer normaal testen om er zeker van te zijn dat de producten klaar zijn voor prime time en kunnen worden vrijgegeven in het wild.

Bepaalde ArtMatic CTX 1.0 gebruikers hebben de laatste builds ontvangen en het ziet er goed uit. Software ontwikkeling is een iteratief proces en nooit echt klaar. Het is gewoon een kwestie van wanneer is een release solide en klaar om de wijde wereld tegemoet te treden. Vingers en tenen, we zijn voorbij deze Big Sur hindernis en we kunnen terug naar Cocoa MacOS+iOS op de Mac. Zodra deze vier programma's klaar zijn, kunnen we Xx CTX 1.0 (Midi voor MetaSynth) afmaken, testen en verzenden voor onze stand-alone MIDI gebruikers en mensen die het gebruiken om MIDI data te importeren/exporteren naar MetaSynth beeld+geluid data.

Op dat moment zal alleen vQuartz nog de enige U&I applicatie voor Carbon MacOS zijn die niet opnieuw is gemaakt voor Cocoa (oké, en Videodelic uit de MacOS Classic dagen. Ik hoor jullie fans die een MacOS 9 Mac draaiende houden alleen maar om het te gebruiken!). vQuartz is lastig omdat Apple Quartz heeft laten vallen samen met Carbon MacOS en de Cocoa MacOS'en gebruiken alleen Metal voor graphics, dus het is een diepere herprogrammering en zelfs de productnaam is niet zo logisch. Toch denk ik dat de naam zal blijven. Het is zo'n interessant alternatief voor Photoshop+Premiere alles in één programma, ik ben enthousiast dat we een CTX versie zullen zien, het zal alleen tijd kosten en de gevolgen van Big Sur achter ons laten.

Ik loop op de zaken vooruit, de volgende stop na het afronden van de eerste 5 programma's is het porten van de nieuwe versies zodat ze ook ARM processor Mac native zijn. Dit wordt verondersteld vrij gemakkelijk te zijn, in tegenstelling tot de Cocoa herbouwingen, maar Big Sur was ook niet bedoeld om Catalina applicaties te breken. Wens ons geluk. Als je ziet hoe goed Rosetta 2 (Intel op ARM processoren) werkt, is er hoop dat Universal 2 (toepassingen die op beide platformen werken) net zo goed zal werken en dat de klanten het verschil niet zullen merken.

Prettige feestdagen allemaal, en hier is de afronding van de Apple Cocoa platform herbouw nieuwe CTX reis in 2021, zodat we ons allemaal kunnen concentreren op het hebben van met onze U&I Software Creative ToolboX voor de komende jaren. We zullen de feestdagen doorwerken om ervoor te zorgen dat die dag eerder vroeger dan later komt. Ik waardeer uw steun in deze reis.

Het allerbeste,

Kevin

nl_NLNederlands
%d bloggers vinden dit leuk: