fbpx

6. 6. Big Sur Update II

Unieke toepassingen voor kunstenaars en muzikanten

ArtMatic CTX 1.1 (Designer, Voyager, Explorer) is vrijgegeven voor CTX 1.0 klanten accounts. Dit is een gratis upgrade. Als u uw software nog niet eerder heeft ge-upgrade, lees dan de Updates sectie van de Support pagina op deze site. Zoals u wellicht weet waren dit "onverwachte" projecten. In November zaten we midden in de ontwikkeling van MetaSynth CTX 1.0 en waren net begonnen met testen toen de release versie van Big Sur(prise) uitkwam en alle apps kapot maakte. Dat betekende geen MetaSynth voor Kerstmis omdat we het belangrijk vonden om het probleem voor ArtMatic gebruikers op te lossen. Helaas duurde dit veel langer dan gedacht. Het probleem bleek een bug te zijn in Apple's AppKit die de gebruikersinterfaces onder Cocoa regelt, en ze reageerden niet op onze betaalde developer code support tickets (nog steeds niet). Dus, Eric moest het probleem zelf vinden en met een work-a-round komen. Uiteindelijk moest hij het Applicatie Framework aanpassen, wat diepe code is, wat diep testen betekende. Plotseling werkten de programma's allemaal 5x zo traag als voorheen! Dat ging niet werken... vond het probleem. Apple had hun C++ compiler veranderd in Xcode 10 en het vertraagt alle rendering en pure wiskunde verwerking. Hij ging terug naar het compileren met Xcode 8 en viola! De programma's draaiden geweldig, zelfs op M1 Macs. Oef! Maar dit betekent dat we niet 1. native ARM processor versies kunnen maken, en 2. Niet kunnen compileren voor de App Store. We kunnen niets doen totdat Apple dit heeft opgelost. Ik heb een ticket geopend. We zijn geïnteresseerd om in de App Store te komen omdat Apple hun prijs heeft verlaagd van 30% naar 15%. Veel eerlijker voor klanten. Een week code werk is veranderd in maanden van werk en afleiding van het voltooien van het nieuwe MetaSynth CTX programma, en Xx CTX ook. Het goede nieuws is dat ik alle drie de ArtMatic producten heb verscheept en Eric meteen is begonnen met het oplossen van bugs. Ook heb ik een parallel MetaSynth test team samengesteld dat er mee werkt en video tutorials maakt op hetzelfde moment dat het ArtMatic team aan het werk was. Dus, de 10 verloren weken zijn meer als 6 verloren weken, en MSCTX1.0 zou ook spoedig moeten worden vrijgegeven. Bedankt voor al jullie geduld en steun terwijl we door dit alles gingen, en tijdens de feestdagen doorwerkten om er zeker van te zijn dat de Big Sur problemen werden opgelost. Het CTX project gaat door!

p.s. Terwijl er pauzes waren op Xmas eve en dag, implementeerde ik dynamische vertaling van de U&I Software website door samen te werken met DeepL. Zij hebben momenteel 11 talen en voegen meer toe. Zij geloven in kwaliteit boven kwantiteit en enquêtes tonen aan dat ze 20x beter zijn dan andere diensten. Blij om onze apps naar een breder publiek te brengen in 2021 en daarna.

nl_NLNederlands
%d bloggers vinden dit leuk: