fbpx

9. Een complete set

Unieke toepassingen voor kunstenaars en muzikanten

Een complete set van Eric Wenger's kern applicaties (MetaSynth, Xx, Designer, en Voyager) zijn opnieuw gemaakt voor Apple's AppKit applicatie platform en vrijgegeven, en U&I Software 2.0 is volledig geïmplementeerd. Dit vertegenwoordigt meer dan 3 jaar van meer dan full-time werk. Plus een paar jaar voorbereiding om een nieuw AppKit applicatie framework in Cocoa code te maken. Dit moet ervoor zorgen dat de programma's nog jaren op Macintosh computers kunnen worden gebruikt.

Hoewel deze belangrijke mijlpalen zijn bereikt, zijn er nog veel losse eindjes - sommige klein, andere van onbekende omvang: 1. Voltooiing van de invoering van Xx en bijwerking van de handleiding. 2. 2. Doorvoeren van kleine updates die in Xx zijn doorgevoerd in de andere programma's. 3. Samenwerken met Apple om de resterende problemen met hun MIDI services (vastzittende noten) en xCode (het Apple programma dat programmeurscode omzet in een uiteindelijke applicatie) op te lossen - we hebben weken van MetaSynth testwerk verloren door wat een compilerbug bleek te zijn, en we zijn geblokkeerd voor de Apple Store, Double Click installers, porting naar RISC (Apple Silicon) processors, etc. vanwege een verandering in de compiler van xCode die de prestaties van onze applicatie met 500% vertraagt. Dit is waarom we bij xCode8 zijn gebleven. Zelfs met zijn beperkingen, is het betrouwbaar en programma's hebben een 15%-25% prestatie toename op een M1 Mac. We nemen dat, in plaats van een vertraging!

Ik moest mezelf vanochtend knijpen en zeggen, dit is allemaal echt. Ik ben er zeker van dat Eric binnenkort hetzelfde zal voelen, hij is nog steeds in de "mist van oorlog" totdat het bovenstaande is opgelost, denk ik. Het goede nieuws is dat we nu contacten hebben bij Apple die ons willen helpen om over deze barrières heen te komen en ervoor te zorgen dat we verder kunnen. Nu we het toch over de toekomst hebben: dank aan iedereen die de online-enquêtes heeft ingevuld. Dit helpt ons bij het bepalen van onze prioriteiten voor de volgende stappen. We hebben bijvoorbeeld toezeggingen gekregen om 1/5e deel van de kosten te financieren om MetaSynth over te zetten naar Windows, wat er veelbelovend uitziet. Als we dat de #1 prioriteit maken, kan dat helpen alle andere doelen te verwezenlijken, en Eric vrij te maken om hi-res UI's te maken, dingen als vQuartz (Foto en Video Editor voor ArtMatic) opnieuw te maken en misschien zelfs Videodelic opnieuw te maken - men kan dromen.

Ik dank u allen voor uw steun tijdens wat een zeer lang en soms moeizaam proces is geweest om hier te komen. U&I is niet zomaar een softwarebedrijf. Het is een gemeenschap van mensen die van de programma's houden en bereid zijn vele uren vrijwilligerswerk te doen om ze te verbeteren en met de wereld te delen wat ermee gedaan kan worden. Op de toekomst!

 

nl_NLNederlands
%d bloggers vinden dit leuk: