fbpx

10. Uitbreiding en Restauratie

Unieke toepassingen voor kunstenaars en muzikanten

Eric heeft de remake van zijn kernapplicaties voor Apple's huidige computerplatform voltooid en nu is het tijd om erop voort te bouwen. We maken nieuwe uitbreidingspakketten en herstellen lang vervlogen inhoud die met de apps is gemaakt.

ArtMatic CTX Uitbreidingen

ArtMatic CTX heeft momenteel vier uitbreidingspakketten beschikbaar (Super, Metal Heart, Architecture, en Deep Space). Gebruikers blijven ook nieuwe gratis uitbreidingsprojecten maken en delen. Deze helpen gebruikers een vliegende start te maken met complexere systemen zoals Trees for landscapes. Een speciale shout out naar Peter Miller en Dick Scherzinger. Zorg ervoor dat u het eerste gratis klantenpakket toevoegt aan uw winkelaccount en ga dan naar de Gemeenschap pagina voor nog meer.

MetaSynth CTX Uitbreidingen

We werken samen met Galbanum om hun prachtige MetaSynth 4 uitbreidingspakketten te converteren/migreren naar MetaSynth+Xx CTX 1.2. De eerste die voltooid is, is een enorme collectie wavetables voor het maken van nieuwe synth voices. Het volgende is een veelzijdig pakket van presets+synths+samplers+filers+meer, en dan een grote collectie samplers. We zijn ook bezig om alle synths en samplers uit het verleden te identificeren en in het werk te steken om een Classics Pack voor CTX te maken. Er zijn plannen voor nog meer!

In de tussentijd, heb ik Len Sasso's De Wizoo Gids voor MetaSynth 2.5 bestanden van MS2 naar MS4 naar MS5 naar MS6 naar MSCTX1 en het resultaat is nu beschikbaar op de Leer pagina. Er wordt gewerkt aan een herschrijving van het boek om secties toe te voegen met functies die na MS2 kwamen. Ik vond de webpagina voor Len's De stuiterende bal (dank u... https://archive.org/web/), en Toby Pitman's Inleiding tot MetaSynth tutorials, en heb ze gemigreerd naar CTX compatibiliteit. Tenslotte heb ik een geheel nieuwe set van HotKey charts gemaakt voor elke MetaSynth+Xx "room"/toepassing. Deze zijn allemaal geplaatst op de Leren pagina.

Extra restauraties

Glen Bledsoe stelde oorspronkelijk zes MetaSynthia albums met muziek gemaakt door MetaSynth en visuals in ArtMatic. Helaas zijn ze allemaal verloren gegaan. Helge Krabye en ik werkten samen met Glen en Paul Fletcher om ze te herstellen. We hebben ook een nieuw 7e deel gemaakt en uitgebracht en een 8e deel is in de maak! Helge heeft twee video's gemaakt over de multimedia op de oorspronkelijke twee dubbele CD-ROM's. U kunt de video's bekijken op ons YouTube-kanaal https://www.youtube.com/c/uisoftware en je kunt de muziek beluisteren op BandCamp: https://metasynthia.bandcamp.com/

Eric Wenger produceerde de Insideout DVD van MetaSynth muziek en ArtMatic animatie in 2003. Ik heb ze gerestaureerd en geupsampled naar 4k met behulp van Topaz's kunstmatige intelligentie programma en ze op het YouTube kanaal gezet. Je kunt hier ook Erics video's bekijken en naar zijn muziek luisteren: https://www.youtube.com/c/metawenger of https://ericwenger.bandcamp.com/

It takes a community

2022 werd nog spannender met twee van de films, 'Dune' en 'Geen tijd om te sterven' dat gebruikte MetaSynth CTX 1.2 op hun scores zijn voor Oscars! Trots dat jaren van werk om de app opnieuw te maken en een nieuwe hogere resolutie (256x's) audio engine toe te voegen zijn vruchten afwerpt. Mel Wessen heeft toegestemd in een interview over zijn gebruik van de app in film, en Dane Davis (de Matrix films) zat onlangs met ons om te praten over zijn gebruik in 'Matrix Herrijzenissen'. Meer mensen hebben links op de Community pagina. Enkele andere bekende namen en bedrijven gebruiken MetaSynth CTX en we hopen binnenkort met hen te kunnen chatten.

Dank aan alle trouwe klanten die gedoneerd hebben om deze twee programma's te herstellen, ze opnieuw te maken voor Apple's huidige "Mac" besturingssysteem platform (AppKit), en krachtige nieuwe functies aan ze toe te voegen. Het heeft ons 5 jaar gekost om dit te doen, en soms leek het erop dat het niet zou lukken, maar samen maakten we het mogelijk. Voorwaarts en omhoog, stap voor stap. Blijf op de hoogte!

- Kevin DuArte

 

nl_NLNederlands
%d bloggers vinden dit leuk: