fbpx

7. De weg voorwaarts II

Unieke toepassingen voor kunstenaars en muzikanten

We hebben vooruitgang geboekt in onze 5-jarige reis om U&I Software producten naar Apple's Cocoa platform te brengen. Creative ToolboX (CTX) recreaties van onze meest populaire programma's MetaSynth en ArtMatic (Designer+Voyager) zijn uitgebracht. Al deze programma's hebben meerdere gratis upgrades gehad en zijn nu samen met versie 1.1 aan het zoemen. ArtMatic CTX 1.2 is nu in ontwikkeling met Xx CTX 1.0 als opvolger en om MIDI conversie naar MetaSynth CTX te brengen. Het plan is om de ArtMatic geïntegreerde foto-editor + video-editor vQuartz opnieuw te maken. We hebben de gebruikersgemeenschappen, die voor beide productlijnen groeien, nieuw leven ingeblazen en nieuw lesmateriaal (video's, eLearning, interviews, online docs, etc) voor hen gemaakt. Zelfs MetaSynth krijgt de eerste nieuwe handleiding in meer dan tien jaar. Het bedrijf is in de 21e eeuw gebracht met nieuwe backend-systemen, vereenvoudigde moderne diensten, verbeterde ondersteuning en probleemrapportage, en uitgerolde eigentijdse branding. We zijn ook oude partnerschappen aan het herstellen en nieuwe aan het groeien.

Ik kan me nog goed het moment herinneren waarop Eric me 2,5 jaar geleden vroeg om in te stappen, U&I Software te herstellen en te helpen dit alles te verwezenlijken. Na jaren van lange dagen en vele nachten met weinig slaap, en rollercoasters van vallen en opstaan om hier te komen, moet ik mezelf nu knijpen dat we zijn aangekomen. Er is nog veel werk te doen in de komende jaren, maar de basis van U&I Software 2.0 is gelegd.

Nu zijn we klaar om de grootste uitdagingen voor U&I Software aan te pakken: Piraterij en Apple bugs. De eerste betekende bijna het einde van U&I Software. Met een piraterij van 90% voor MetaSynth 6.0 had het nooit een kans om de kosten terug te verdienen, laat staan te helpen bij het financieren van de remake voor Cocoa. Met CTX 1.x moeten we die uitdaging aangaan en deze keer de juiste balans zien te vinden. Het bedrijf is altijd zeer onafhankelijk geweest en wilde niet herhalen wat er gebeurde met Bryce - waar derde partij investeerders de lakens uitdeelden en uiteindelijk besloten de ontwikkeling te stoppen maar niet de rechten terug te geven - dit is de reden waarom mensen die de producten kopen en doneren aan hun ontwikkeling niet slechts "gebruikers" zijn maar een gemeenschap. Een waartoe we zelf behoren.

Op het Apple front is het echt een uitdaging. Als klant kan ik binnen een paar minuten teruggebeld worden, als ontwikkelaar kan ik $50 betalen voor een code level support ticket en dan maanden niets van ze horen, alleen om een brief te ontvangen die de details van de bug negeert. Ik heb account managers betrokken die zeggen dat ze begrijpen en zullen persoonlijk zien dat dit wordt opgelost dan stil vallen nooit meer van gehoord. De website van de ontwikkelaar is een puinhoop met slechte navigatie. Vandaag nog logde ik in en ontdekte ik dat de website was veranderd en dat er geen duidelijke manier was om bij onze cases te komen!

Voordat je het zegt, ja, we zijn begonnen aan een Windows port voor derden van het Applicatie Raamwerk voor alle producten. Een behoorlijke % van onze middelen ging daarin, maar het resulteerde niet in iets waar we mee verder konden op dat moment. Pauze. Naarmate 2021 vordert, zal ik blijven zoeken naar financieringsmogelijkheden die voldoen aan onze verwachtingen van onafhankelijkheid, partnerschap en financiële levensvatbaarheid. Het zal een test zijn van hoeveel de gemeenschap het wil steunen. De overgang naar het wilde westen van de GPU brengt zo zijn eigen uitdagingen met zich mee.

Apple. Ik heb een nieuw verzoek geopend en wacht op een beloofde 1-2 dagen reactie. Als we ze zover kunnen krijgen dat ze de C++ compiler bug in xCode10, die onze applicaties met een factor 5 vertraagt, oplossen, dan kunnen we verder met native ARM builds (hoewel die van Intel al sneller zijn op ARM dan echte Intel processors!), en al het codewerk dat nodig is om in de Apple Store te komen - we denken aan ongeveer een maand inspanning per applicatie voor elk doel.

Eric heeft hard gewerkt om niet alleen toekomstige compatibiliteit te garanderen maar ook MacOS X ondersteuning voor de CTX producten. Dit wordt moeilijker en moeilijker om te doen naarmate Apple verder gaat van zijn verleden naar zijn toekomst als een pure kern Cocoa OS + Apple ARM processor bedrijf en project Catalyst om de Mac samen te voegen met hun kern iDevice productlijnen is voltooid. Uit onze enquêtes blijkt dat verouderde MacOS-gebruikers de meerderheid van de U&I-klanten uitmaakten toen ik het bedrijf begon te leiden, maar dat dit snel verandert nu de ARM-processor een revolutie teweegbrengt op het gebied van laptop- en desktopcomputing, net zoals Intel- en PowerPC-processoren dat tientallen jaren eerder deden. Dergelijke overgangen zijn niet gemakkelijk voor ontwikkelaars en klanten. Mijn eerste Mac was een SE30, dus ik heb dit al een paar keer meegemaakt.

Dank u voor uw steun tijdens al deze overgangen door te doneren aan de applicaties. Uw liefde voor Eric's creaties is de reden dat ze nog steeds bestaan. Neem even de tijd in de gebruikersgroepen om de moderators te bedanken, zij zijn klanten net als u en zetten zich vrijwillig in om deze gemeenschappen te blijven verrijken. Velen van hen zijn ook de gebruikers die opgestaan zijn om trainingsmateriaal te maken, tips en trucs met anderen te delen, advies over de programma's te geven, demonstraties te geven, en vooral vele uren te besteden aan het testen van de producten. Zelfs het grootste deel van de tijd van Eric en mij is onbetaald. We doen het omdat we van de programma's houden.

Het allerbeste,
Kevin

nl_NLNederlands
%d bloggers vinden dit leuk: